Concurs național vin bag-in-box, ediția a viii-a, 2024

dec. 18, 2023 | Concurs Bag in Box, 2024

REGULAMENT
Concurs Național Vin Bag-In-Box, ediția a VIII-a, 2024
 

Concursul Naţional Vin Bag-in-Box, denumit in continuare „Concurs”, este organizat de AZOC-STAR SRL, București, Intrarea Binelui 1A, 042159, RO2727391, J40/11418/2014, denumită in continuare „Organizator”. Ediția a VIII-a va avea loc în data de 15 februarie 2024, în Bucureşti.

Scopul concursului:


– Promovarea vinurilor ambalate în Bag-in-Box ca o soluţie modernă de ambalare;
– Antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului;
– Educarea publicului privind avantajele vinului ambalat în Bag-in-Box;
– Folosirea imaginii concursului ca instrument de marketing pentru promovarea vinului ambalat în Bag-in-Box, atât pe piaţa naţională, cât şi pe cea internaţională;
– Obţinerea unei imagini reale a pieţei vinului ambalat în Bag-in-Box şi o percepţie clară a etichetei româneşti, ceea ce ajută la educarea publicului în privinţa consumului şi achiziţionării unui vin ambalat în Bag-in-Box medaliat;

Concursul este organizat avand ca inspiratie „Concours International Wine in Box” din Franța, www.best-wine-in-box.com .

Aprecierea probelor de vin ambalate în Bag-in-Box va fi făcută de un juriu a cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor, precum și de amatori.

Recompense:

1. Organizatorul va oferi minim 36 diplome (distincții) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu, astfel:

       – Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – 9 (nouă) diplome (distincții) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
       – Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur – o diplomă (distincție) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
       – Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box – o diplomă (distincție) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
       – Vinul președintelui – o diploma (distincție) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
2. Organizatorul va pune la dispoziție câștigătorilor, distincții autoadezive ce se pot aplica vinurilor caștigatoare, pentru evidențierea lor.
3. Organizatorul va selecta minim 10 (zece) vinuri dintre cele care au primit distincție si le va înscrie la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franța www.best-wine-in-box.com care va avea loc în ziua de 27 martie 2024. Organizatorul va suporta toate cheltuielile.

4. Organizatorul va înscrie vinuri, care au primit distincții, la „VINARIUM International Wine Contest”, https://www.iwcb.ro/, care va avea loc in perioada 23 – 26 mai 2024. Organizatorul va suporta toate cheltuielile.

1. CONDIŢII DE PARTICIPARE

– Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin ambalat în Bag-in-Box, Bag-in-Tube sau Pouch-up, maxim 10L per unitate, produse sau ambalate in Romania sau Republica Moldova, în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene;

– Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen de minim 1000 L;
– Probele de vin trebuie să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare;
– Probele trebuie să fie ambalate în Bag-in-Box, să fie sigilate, să fie personalizate cu eticheta lor originală;

– Fiecare probă va fi însoţită de buletinul de analiză eliberat de un laborator autorizat şi va cuprinde principalii parametri fizico-chimici.

2. SECȚIUNI CONCURS:

1. Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri albe

2. Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri roze
3. Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri roșii
4. Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri albe
5. Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri roze
6. Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri roșii
7. Vinul președintelui – vin alb

8. Vinul președintelui – vin roze
9. Vinul președintelui – vin roșu

3. MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE

Se trimit câte 2 (două) mostre din fiecare probă, daca vinul este ambalat între 3L și 10L;

Se trimit câte 3 (trei) mostre daca vinul este ambalat în cantități mai mici de 3L per unitate (Ex: la 2L);
– Fiecare probă de vin ambalat în Bag-in-Box înscrisă în Concurs va fi însoţită de
       o Formular de înregistrare
       o Buletinul de analize
– În documentele de însoţire a probelor de vin ambalat în Bag-in-Box se va menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia: “MOSTRE PENTRU CONCURS FĂRĂ VALOARE COMERCIALĂ”.
Adresa pentru expedierea probelor: 
AZOC-STAR SRL, Bucureşti, Sector 4, 042159, Intrarea Binelui 1A.
Persoana de contact: Laura Adiaconițe – 0726383183;

                                     marketing@azocstar-bag-in-box.ro

4. TERMENUL DE ÎNSCRIERE

Termenul limită de înscriere în concurs este 02 februarie 2024, data primirii probelor este 09 februarie 2024. Probele trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

5. TAXA PENTRU CONCURS

gratuit:

          – un vin alb
          – un vin roze
          – un vin rosu
150 lei/proba pentru fiecare înregistrare extra şi se va achita pană la cel tarziu 09 februarie.

Probele vor fi acceptate numai dacă au fost înscrise până la data de 02 februarie 2024 și au fost recepționate de către Organizatori, nu mai târziu de 09 februarie 2024, conform indicațiilor de expediere a probelor de la art.4.

6. AUTORITATEA

Preşedinte Concurs – dl. Catalin Costiniuc este responsabil cu respectarea regulamentului, va face instruirea tuturor organismelor de lucru şi va coordona întreaga desfăşurare a Concursului.

Secretariatul: Este alcătuit din 1-2 membri şi constituie ajutorul nemijlocit al Preşedintelui concursului.
        o Asigură ordonarea corectă a probelor înscrise în concurs;
        o Predă documentele de concurs Preşedintelui după închiderea şi sigilarea acestora;
        o Asigură securitatea şi secretizarea probelor de vin, precum şi organizarea activităţii echipelor de servire;
        o Preia documentele la sfârşitul concursului şi le prezintă Preşedintelui pentru control şi desigilare;
        o Asigură necesarul de fişe de degustare;
        o Strânge fişele de degustare completate şi semnate de degustător;
        o Efectuează calculul mediei aritmetice şi înscrie rezultatul în fişa centralizatoare;

        o Sub îndrumarea Preşedintelui, întocmeşte documentele necesare în vederea comunicării rezultatelor.

Comisia pentru recepţia, înregistrarea şi ordonarea probelor
– Verificarea şi înregistrarea probelor se face pe baza datelor înscrise în buletinul de analiză şi fişa tehnică.

– Ordinea de prezentare a probelor vinului ambalat în Bag-in-Box din cadrul concursului se va face pe secţiuni (alb, roze, rosu).

Juriul de degustare

În cadrul Concursului Național Vin Bag-in-Box vor fi trei jurii:
        1. JURIUL 1 va desemna câștigatorii distincției Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box.
Juriul este constituit din oenologi, somelieri, bloggeri specializaţi pe vin, degustatori autorizați (A.D.A.R), certificaţi WSET, jurnalişti de vin, producători, distribuitori.
        2. JURIUL 2 va desemna caștigatorul distincției Vinul Președintelui. Membrii sunt: Presedintele Concursului impreuna cu Președinții de Comisii din JURIUL 1.

        3. JURIUL 3 va desemna câștigatorii distincției Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box. Juriul este constituit din consumatori, pasionaţi de vin, jurnaliști, comercianți etc.

Echipa de deservire

– Asigură, într-un ritm constant, prezentarea probelor de concurs, debarasarea şi rearanjarea meselor de degustare.

Paharele de degustare sunt cele omologate de O.I.V., cu picior, incolore, fără înscrustaţii, perfect curate şi fără mirosuri.

7. DISTINCŢII ŞI CRITERII DE ACORDARE

Aprecierea calităţii vinurilor ambalate în Bag-in-Box se face prin metoda scării de 100 puncte aprobată de comisia de decizie. Distincţiile se acordă în funcţie de punctajul obţinut. Organizatorul va anunţa rezultatul final pe website www.azocstar-bag-in-box.ro precum si in media de specialitate.

Numărul distincţiilor nu poate depăşi  30% pe categorii din numărul total de probe intrate în competiţie.