REGULAMENT Concurs Național Vin Bag-In-Box, ediția a VI-a, 2022
Concursul Naţional Vin Bag-in-Box, denumit in continuare „Concurs”, este organizat de AZOC-STAR SRL, București, Intrarea Binelui 1A, 042159, RO2727391, J40/11418/2014, denumită in continuare „Organizator”. Ediția a VI-a va avea loc în data de 17 februarie 2022, în Bucureşti, la restaurantul LA MAMA – Muzeul Național al Țăranului Român din strada Monetăriei nr. 3. Concursul va fi organizat conform tuturor condițiilor legale de prevenire si răspandire a pandemiei COVID-19.
Scopul concursului:
- Promovarea vinurilor ambalate în Bag-in-Box ca o soluţie modernă de ambalare;
- Antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului;
- Educarea publicului privind avantajele vinului ambalat în Bag-in-Box;
- Folosirea imaginii concursului ca instrument de marketing pentru promovarea vinului ambalat în Bag-in-Box, atât pe piaţa naţională, cât şi pe cea internaţională;
- Obţinerea unei imagini reale a pieţei vinului ambalat în Bag-in-Box şi o percepţie clară a etichetei româneşti, ceea ce ajută la educarea publicului în privinţa consumului şi achiziţionării unui vin ambalat în Bag-in-Box medaliat;
Concursul este organizat avand ca inspiratie „Concours International Wine in Box” din Franța, www.best-wine-in-box.com .
Aprecierea probelor de vin ambalate în Bag-in-Box va fi făcută de un juriu a cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor, precum și de amatori.
Recompense:
- 1. Organizatorul va oferi minim 33 diplome (distincții) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu, astfel:
- Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – 9 (nouă) diplome (distincții) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
- Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur – o diplomă (distincție) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
- Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box – o diplomă (distincție) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
- Vinul președintelui – o diploma (distincție) pentru fiecare secțiune (vinuri albe, vinuri roze și vinuri roșii)
- 2. Organizatorul va pune la dispoziție câștigătorilor, distincții autoadezive ce se pot aplica vinurilor caștigatoare, pentru evidențierea lor.
- Organizatorul va selecta minim 10 (zece) vinuri dintre cele care au primit distincție si le va înscrie la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franța www.best-wine-in-box.com care va avea loc în ziua de 29 martie 2022. Organizatorul va suporta toate cheltuielile.
- 4. Organizatorul va înscrie vinuri care au primit distincții la „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, www.iwcb.ro care va avea loc in perioada 26-29 mai 2022, iar domnul Cătălin Paduraru, președinte „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, iwcb.ro, va selecta 3 (trei) vinuri dintre cele care au primit distincție si le va face o recenzie in publicația ZIARUL FINANCIAR, la rubrica «Ce vinuri bem in acest week-end».
- CONDIŢII DE PARTICIPARE
- Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin ambalat în Bag-in-Box, la 2L, 3L, 5L si 10L, produse sau ambalate pe plan naţional în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene;
- Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen de minim 1000 L;
- Probele de vin trebuie să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare;
- Probele trebuie să fie ambalate în Bag-in-Box, să fie sigilate, să fie personalizate cu eticheta lor originală;
- Fiecare probă va fi însoţită de buletinul de analiză eliberat de un laborator autorizat şi va cuprinde principalii parametri fizico-chimici.
- Secţiuni CONCURS:
– Vinuri albe;
– Vinuri roze;
– Vinuri roşii.
- MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE
- Se trimit câte 2 (două) mostre din fiecare probă
- Fiecare probă de vin ambalat în Bag-in-Box înscrisă în Concurs va fi însoţită de
- Formular de înregistrare
- Buletinul de analize
- În documentele de însoţire a probelor de vin ambalat în Bag-in-Box se va menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia: “MOSTRE PENTRU CONCURS FĂRĂ VALOARE COMERCIALĂ”.
- Adresa pentru expedierea probelor:
AZOC-STAR SRL, Bucureşti, Sector 4, 042159, Intrarea Binelui 1A.
Persoana de contact : Mădălina Iorga – 0726383183;
marketing@azocstar-bag-in-box.ro
- TERMENUL DE ÎNSCRIERE
Termenul limită de înscriere în concurs este 07 februarie 2022, data primirii probelor este 11 februarie 2022. Probele trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.
- TAXA PENTRU CONCURS
– gratuit:
– un vin alb
– un vin roze
– un vin rosu
– 125 lei/proba pentru fiecare înregistrare extra şi se va achita pană la cel tarziu 10 februarie.
Probele vor fi acceptate numai dacă au fost înscrise până la data de 07 februarie 2022 și au fost recepționate de către Organizatori, nu mai târziu de 11 februarie 2022, conform indicațiilor de expediere a probelor de la art.4.
- AUTORITATEA
- Preşedinte Concurs – dl. Catalin Costiniuc este responsabil cu respectarea regulamentului, va face instruirea tuturor organismelor de lucru şi va coordona întreaga desfăşurare a Concursului.
- Secretariatul: Este alcătuit din 1-2 membri şi constituie ajutorul nemijlocit al Preşedintelui concursului.
- Asigură ordonarea corectă a probelor înscrise în concurs;
- Predă documentele de concurs Preşedintelui după închiderea şi sigilarea acestora;
- Asigură securitatea şi secretizarea probelor de vin, precum şi organizarea activităţii echipelor de servire;
- Preia documentele la sfârşitul concursului şi le prezintă Preşedintelui pentru control şi desigilare;
- Asigură necesarul de fişe de degustare;
- Strânge fişele de degustare completate şi semnate de degustător;
- Efectuează calculul mediei aritmetice şi înscrie rezultatul în fişa centralizatoare;
- Sub îndrumarea Preşedintelui, întocmeşte documentele necesare în vederea comunicării rezultatelor.
Comisia pentru recepţia, înregistrarea şi ordonarea probelor
- Verificarea şi înregistrarea probelor se face pe baza datelor înscrise în buletinul de analiză şi fişa tehnică.
- Ordinea de prezentare a probelor vinului ambalat în Bag-in-Box din cadrul concursului se va face pe secţiuni (alb, roze, rosu).
Juriul de degustare
Vor fi două jurii împreună cu președintele concursului:
- JURIUL 1 va desemna caștigatorii distincției Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box și Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur
Juriul este constituit din oenologi, somelieri, bloggeri specializaţi pe vin, degustatori autorizați (A.D.A.R), certificaţi WSET, jurnalişti de vin, producători, distribuitori, amatori pasionaţi etc.
- JURIUL 2 va desemna caștigatorii distincției Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box
Juriul este constituit din consumatori si pasionaţi de vin.
- PREȘEDINTELE CONCURSULUI va desemna caștigatorul distincției Vinul președintelui
Echipa de deservire
- Asigură, într-un ritm constant, prezentarea probelor de concurs, debarasarea şi rearanjarea meselor de degustare.
Paharele de degustare sunt cele omologate de O.I.V., cu picior, incolore, fără înscrustaţii, perfect curate şi fără mirosuri.
- DISTINCŢII ŞI CRITERII DE ACORDARE
Aprecierea calităţii vinurilor ambalate în Bag-in-Box se face prin metoda scării de 100 puncte aprobată de comisia de decizie. Distincţiile se acordă în funcţie de punctajul obţinut.
Organizatorul va anunţa rezultatul final pe website www.azocstar-bag-in-box.ro
precum si in media de specialitate.
Numărul distincţiilor nu poate depăşi 30% pe categorii din numărul total de probe intrate în competiţie.
Lasă un răspuns