CONCURS NAȚIONAL VIN BAG-IN-BOX, ediția a VIII-a, 2024
Concursul Naţional Vin Bag-in-Box, denumit in continuare „Concurs”, este organizat de AZOC-STAR SRL, București, Intrarea Binelui 1A, 042159, RO2727391, J40/11418/2014, denumită in continuare „Organizator”. Ediția a VIII-a va avea loc în data de 15 februarie 2024, în Bucureşti.
Scopul concursului:
– Promovarea vinurilor ambalate în Bag-in-Box ca o soluţie modernă de ambalare;
– Antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului;
– Educarea publicului privind avantajele vinului ambalat în Bag-in-Box;
– Folosirea imaginii concursului ca instrument de marketing pentru promovarea vinului ambalat în Bag-in-Box, atât pe piaţa naţională, cât şi pe cea internaţională;
– Obţinerea unei imagini reale a pieţei vinului ambalat în Bag-in-Box şi o percepţie clară a etichetei româneşti, ceea ce ajută la educarea publicului în privinţa consumului şi achiziţionării unui vin ambalat în Bag-in-Box medaliat;
Aprecierea probelor de vin ambalate în Bag-in-Box va fi făcută de un juriu a cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor, precum și de amatori.
Recompense:
1. Organizatorul va oferi minim 36 diplome (distincții) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu, astfel:
2. Organizatorul va pune la dispoziție câștigătorilor, distincții autoadezive ce se pot aplica vinurilor caștigatoare, pentru evidențierea lor.
4. Organizatorul va înscrie vinuri, care au primit distincții, la „VINARIUM International Wine Contest”, https://www.iwcb.ro/, care va avea loc in perioada 23 – 26 mai 2024. Organizatorul va suporta toate cheltuielile.
1. CONDIŢII DE PARTICIPARE
– Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin ambalat în Bag-in-Box, Bag-in-Tube sau Pouch-up, maxim 10L per unitate, produse sau ambalate in Romania sau Republica Moldova, în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene;
– Fiecare probă va fi însoţită de buletinul de analiză eliberat de un laborator autorizat şi va cuprinde principalii parametri fizico-chimici.
2. SECȚIUNI CONCURS:
1. Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – vinuri albe
8. Vinul președintelui – vin roze
9. Vinul președintelui – vin roșu
3. MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE
– Se trimit câte 2 (două) mostre din fiecare probă, daca vinul este ambalat între 3L și 10L;
marketing@azocstar-bag-in-box.ro
4. TERMENUL DE ÎNSCRIERE
Termenul limită de înscriere în concurs este 02 februarie 2024, data primirii probelor este 09 februarie 2024. Probele trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.
5. TAXA PENTRU CONCURS
– gratuit:
Probele vor fi acceptate numai dacă au fost înscrise până la data de 02 februarie 2024 și au fost recepționate de către Organizatori, nu mai târziu de 09 februarie 2024, conform indicațiilor de expediere a probelor de la art.4.
6. AUTORITATEA
Preşedinte Concurs – dl. Catalin Costiniuc este responsabil cu respectarea regulamentului, va face instruirea tuturor organismelor de lucru şi va coordona întreaga desfăşurare a Concursului.
o Sub îndrumarea Preşedintelui, întocmeşte documentele necesare în vederea comunicării rezultatelor.
– Ordinea de prezentare a probelor vinului ambalat în Bag-in-Box din cadrul concursului se va face pe secţiuni (alb, roze, rosu).
Juriul de degustare
3. JURIUL 3 va desemna câștigatorii distincției Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box. Juriul este constituit din consumatori, pasionaţi de vin, jurnaliști, comercianți etc.
Echipa de deservire
Paharele de degustare sunt cele omologate de O.I.V., cu picior, incolore, fără înscrustaţii, perfect curate şi fără mirosuri.
7. DISTINCŢII ŞI CRITERII DE ACORDARE
Aprecierea calităţii vinurilor ambalate în Bag-in-Box se face prin metoda scării de 100 puncte aprobată de comisia de decizie. Distincţiile se acordă în funcţie de punctajul obţinut. Organizatorul va anunţa rezultatul final pe website www.azocstar-bag-in-box.ro precum si in media de specialitate.
Numărul distincţiilor nu poate depăşi 30% pe categorii din numărul total de probe intrate în competiţie.
Lasă un răspuns